Toen ik vorige week celebrity -afbeeldingen voor onze wekelijkse roundup trok, werd ik, net als sommigen van jullie, getroffen door het beeld van Sharon Osbourne met haar vintage Lady Dior -tas. Het raakte me dat de Lady Dior -tas misschien een van de, zo niet de, veel tijdloze zakken met een moderne handtasgeschiedenis is. De klassieke vorm kan het een tijdloos pictogram maken, maar het is stiekem veelzijdig en werkt goed voor bijna elke leeftijd of stijl esthetiek. Het is dat aanpassingsvermogen dat geen gemakkelijke prestatie is voor een handtas, en daarom kan de Lady Dior aantoonbaar worden beschouwd als de tas van onze tijd.

De Lady Dior kreeg zijn naam in 1995, toen hij werd gedragen door wijlen, grote stijl icoon Lady Diana, prinses van Wales. En vanaf dat moment, bijna 3 volledige decennia geleden, bevestigde het zichzelf als een icoon, synoniem met het huis van Dior, gedragen door enkele van ‘s werelds veel elegante beroemdheden en invloedrijke mensen. En terwijl andere IT-bags van onze tijd zijn gekomen, verdwenen en terugkomen, is de Lady Dior een steunpilaar gebleven voor het huis van Dior, opnieuw bedacht seizoen na seizoen in veel iteraties.

Lady Diana

Rihanna

[Caption id = “Attachment_290802” align = “alignCenter” width = “558”]

Chiara Ferragni [/caption]

De tas zelf is uitzonderlijk schoon en strak in zijn ontwerp, met sterke architecturale lijnen waarmee het kanage -motief van de tas centraal staat. Eenvoudig, maar onmiskenbaar Dior, net als bij andere huispictogrammen, de Lady Dior brengt eerbetoon aan huiselementen. De charmes van de tas zijn een ode aan de Lucky Charms Christian Dior die altijd bij hem wordt gehouden, en het kanage leer is terug te voeren op de Napoleon III -stoelen die het huis heeft gebruikt om zich op te zetten voor gasten in modeshows.

Maar wat zo opvallend over deze tas blijft, is hoe het echt voor iedereen is. Er zijn maar weinig tassen op het aanpassingsvermogen van de Lady Dior, die wordt gedragen door royalty’s, beroemdheden, mode is veel elite en je gemiddelde handtasliefhebber en gedragen met in wezen elke stijl esthetiek van de verkleedste outfits tot de meest casual. Dat maakt dit een van de, zo niet de, veel tijdloze zakken met een moderne handtasgeschiedenis. Bent u het eens?

Dior nylon kanage grote dame dior
Via Fashionphile

$ 995

Dior medium dame dior
Via Fashionphile

$ 2.675