Als de Hermès -wederverkoopmarkt in de nabije toekomst onverwachts veel meer blinkt, is er misschien een zeer goede reden waarom: eind vorige week, een band van Dieves hebben 500 Hermès -tassen van een verpakkings- en logistieke faciliteit buiten Parijs geleverd, volgens Women’s Wear Daily.

De zes dieven richtten zich op de faciliteit, nokken in le plessis-bouchard, omdat het was gecontracteerd om de tassen te verpakken en te vervoeren, en ze kozen een tijd om toe te slaan toen de enige persoon op het terrein de manager was, die zij gedwongen waren om de te laden zakken op hun vrachtwagen. Vreemd genoeg merkt WWD ook op dat de dieven niet zichtbaar bewapend waren op bewakingsbeelden. Ze zijn nog steeds vrij.

De tassen in kwestie hadden individuele waarden van maximaal 5.000 euro, of $ 5.354 tegen de huidige wisselkoers. Dat lijkt erop te wijzen dat de gestolen tassen niet veel populaire modellen waren – Birkins, bijvoorbeeld, beginnen bij prijzen bijna twee keer die van de duurste tas in de ontbrekende groep.

Dit gebeurtenis is de huidige in een reeks overvallen van luxe goederen over de hele wereld, waarbij normaal gesproken accessoires, sieraden en uurwerken omvatten die dolle wederverkoopmarkten hebben.